Wie zijn wij?
Denk je eindelijk een flexibele verloner te hebben gevonden, zit je weer vast aan contracten en langdurige reguleringen. Niet bij ons. Bij Jobpertunity blijven we flexibel, ook na een langere periode.

Wij zijn een internationaal opererend uitzendbureau dat zich specialiseert in werven, selecteren, verlonen en ZZP bemiddeling. We zijn een innovatief, up-to-date en volledig klantgericht bureau met als doel om jouw onderneming zo flexibel mogelijk te maken. In onze ervaring zijn er veel ondernemingen die een deel van hun strategische wendbaarheid verliezen door vastgespijkerde contracten, een wirwar van regelgevingen en stapels papierwerk. Dat willen wij voorkomen. Zo regelen wij ook de IND procedure voor de toelating van kenniswerkers en alle randvoorwaarden die hier bij komen kijken.

Ons doel
Ons doel is om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor kunnen zij zich bezig houden met hun corebusiness. Wij denken mee met bedrijven en instellingen en bieden een op maat gemaakte oplossing. We investeren in zowel opdrachtgevers als medewerkers. Hierbij staan goed opdrachtgeverschap en goed werkgeverschap altijd centraal.
Waarom wij?
Jobpertunity is een zeer gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van internationale detachering waardoor wij de juiste kandidaat kunnen leveren. Waar anderen ophouden gaan wij verder.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Wij zien graag dat onze medewerkers het beste uit zichzelf halen en zichzelf blijven ontwikkelen. Wij bieden hun daar intern dan wel extern opleidingen en trainingen voor aan. Wij bieden transparante en eerlijke arbeidvoorwaarden. We zorgen dat onze medewerkers correct worden beloond en zorgen er als VCU gecertificeerd bedrijf voor dat ze op een veilige manier hun werk kunnen doen.  Tevens bieden we arbeidsmigranten zonder winstoogmerk extra diensten, zoals fatsoenlijke kwaliteitshuisvesting en zorgverzekeringen.

Wij streven ook een zo hoog mogelijke social return na. Wij vinden dat iedereen in Nederland de kans moet krijgen om zijn of haar eigen geld te verdienen. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is dit helaas niet vanzelfsprekend. Wij werven en begeleiden deze mensen, zodat toetreding tot / re-integreren in de arbeidsmarkt tot stand komt en succesvol verloopt. Op die manier proberen wij de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten.
Onze grootste maatschappelijke meerwaarde zit in onze dienstverlening. Daarnaast vinden we het belangrijk om maatschappelijke organisaties te ondersteunen met een deel van ons bedrijfsresultaat.

Jobpertunity en Milieu
Wij doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Concreet houdt dit in dat we het wagenpark inkrimpen en we grondstoffen sparen door juist niet kiezen voor steeds weer het laatste automodel. Tevens stellen we, indien van toepassing, fietsen beschikbaar aan onze medewerkers. Goed voor de gezondheid én het milieu! Daarnaast versturen wij onze loonstroken en communicatieve uitingen alleen nog digitaal. We zijn ook hard bezig om het invullen en ondertekenen van urenbriefjes volledig te digitaliseren. Dit bespaart niet alleen papier, ook denken wij dat door het aanbieden van deze mogelijkheid zowel onze medewerkers als opdrachtgevers tijd kunnen besparen.

Gezonde werkplek
Werknemers ervaren stress wanneer de eisen die aan hun werk worden gesteld groter zijn dan hun vermogen om aan die eisen te voldoen. Werkgerelateerde stress duidt niet op een tekortkoming bij individuele personen, maar is een organisatorisch probleem. Werkgerelateerde stress is een van de belangrijkste gevolgen van een in psychosociaal opzicht slechte werkomgeving. Psychosociale risico’s vormen de negatieve psychische, lichamelijke en sociale gevolgen van een slechte opzet, een slechte organisatie en slecht management van het werk. Psychosociale risico’s moeten niet worden verward met een gezonde, stimulerende maar ondersteunende werkomgeving waarin werknemers zeer gemotiveerd zijn en worden aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen.

Onze certificaten
Jobpertunity is een NEN 4400-1 gecertificeerd  bedrijf. Wijzigingen in wet- en regelgeving volgen wij op de voet en implementeren wij direct in onze systemen. Daardoor ben jij volledig gevrijwaard van inlenersaansprakelijkheid, wel zo handig.

Ook zijn wij NBBU gecertificeerd en houden wij ons aan de NBBU CAO. Zo bent u bij ons altijd verzekerd van de beste kwaliteit.
Jobpertunity is daarnaast ook VCU gecertificeerd. Wanneer medewerkers werkzaamheden uitvoeren in een risicovolle omgeving met verhoogd risico is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan veiligheid en gezondheid. Dat laten we zien middels een VG beheersysteem en ons VCU-certificaat. Dit maakt het mogelijk om ook VCA gecertificeerde opdrachtgevers te kunnen bedienen. Voor u weer een zorg minder.

Bekijk hier onze verklaringen en certificaten

Flexibiliteit, kostenbesparing en strategische
wendbaarheid. Dat is wat wij bieden.

Certificaten

Wij zorgen dat we altijd gecertificeerd zijn voor de diensten die wij bieden.

Doorgroeien

Bij ons kunnen uw medewerkers gebruik maken van al onze mogelijkheden in cursussen en opleidingen.

Oplossingsgericht

Bij ons kunt u met een gerust hart uw papierwerk overdragen. Dan zorgen wij dat het geregeld wordt en kunt u blijven ondernemen.

Ondersteuning

Wij zijn tijdens het gehele proces betrokken en bieden ondersteuning en advies waar nodig.
Ons team
Wouter van den Broek

Wouter van den Broek

Oprichter & Accountmanager

Is het liefst onder de mensen en heeft zeer weinig zitvlees. Voert het hoogste woord op menig sociale gelegenheid en maakt met iedereen die hij tegenkomt een praatje. Richtte in 2012 uitzendbureau International Recruiters op en ontdekte dat ook verloning, payrolling en bijhorende bemiddeling beter geregeld kon worden middels Jobpertunity.
Jacco Pols

Jacco Pols

Manager Back Office

Lacht zelf het hardst om zijn eigen grapjes. Met een nauwkeurige werkwijze regelt hij alle documentatie, analyse, onderzoek en planning die nodig is om dit bedrijf optimaal te runnen.